Ještě že mám havarijní pojištění

Po karambolech, co jsem si zažil se svým a tátovým autem mi bylo jasný, že se musím pojistit proti všemu, co existuje. Ve škole, v práci a osobním životě se mi obvykle daří, ale co se týká mého milovaného auta, tak v tom případě jsem na bodě mrazu. Nedokážu si to vysvětlit, ale je to tak. Střety se zvířaty přes silnici, závady a podobné jsou u mě docela častým jevem.

K mé smůle přibyl i další incident. Jel jsem jednou za kamarádem, co bydlí na sídlišti. Když jsem za ním jezdil ještě s tátovo autem, tak jsem tam nikdy neměl problémy. Přespával jsem u něj často, přes noc jsme vždycky pařili hry (kde jsou ty časy?). Tentokrát jsem přijel jen na pár hodin kvůli nějakým materiálům do školy a taky jsem chtěl pokecat, co nového. Nakonec se moje návštěva protáhla ž do večera.

Vrátil jsem se a nějaký dobrodinec se mi podepsal s klíčema na autě stejně jako dalším dvěma na parkovišti. Nevěděl jsem, proč si zrovna vybral „jen“ ty tři a bylo mi to jedno. Měl jsem sto chutí tam počkat, jestli se ten zmetek vrátí. Nakonec jsem si ale zachoval chladnou hlavu. Vždyť mám přeci havarijní pojištění, aspoň část škod mi pojišťovna uhradí. A ten „dobrodinec“ za to nestojí… Z čehož plyne poučení, že havarijko člověka uklidní. Fakt. Alespoň mě ano.

Obrázek uživatele martinnedoma

havarijní pojištění

Nechápu tyto jedince, chodí po parkovišti a objíždí auta klíčem, mají nějaký "mindrák" který si lečí na cizím majetku. Ten kdo nemá havarijní pojištění tak mu zbudou jen oči pro pláč když vidí svoje nové auto "objeté" klíčem.
Škoda na novém laku i 20 000 Kč.
Také se mi to stalo na sídlišti od té doby jsem usoudil, že je dobré mít havarijní pojištění.

Obrázek uživatele adrian_55

havarijko

Máte pravdu. Nedávno jsem si koupil nové auto a hned ho dal i havarijně pojsitit. Zaplatit pár tisíc mi přijde nic v porovnání se škodou, která může vzniknout. A taky že už i vznikla. Jednou jsem si našel odřené auto na parkovišti a jednou jsem nacouval do kontajneru. I škrabance na novém autě jsou celkem drahá záležitost, pojištění se vyplatí. Alespon prvních 5 let.

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení