Škoda Octavia Tour ( 2000 - 2010)

Skoda Octavia Tour
VÍCE NEŽ EVERGREEN: OCTAVIA TOUR

Léta kolem ní prošla téměř beze stop; stejně jako první den i dnes vypadá Octavia Tour sebevědomě na silnici a s neoblomnou suverenitou zaujímá pevné místo v modelovém programu značky Škoda. Nadčasová elegance jejích karoserií liftback a kombi, majících základ v modelu představeném v roce 1996, neztrácí nic ze své přitažlivosti ani pro současné řidiče. Nestárnoucí design je doplněn kvalitním zpracováním a jedinečným poměrem užitné hodnoty a mimořádně výhodné ceny.

V souladu se specifickými emisními předpisy jednotlivých zemí, kde se Octavia Tour nabízí, splňují její benzinové i naftové motory emisní normy EU 4, EU 3 nebo EU 2. Ke konci roku 2009 končí produkce vozů s motory 1,9 TDI/66 kW ve verzi EU 3 a 1,8 20V Turbo/110 kW ve verzi EU 2.

Nabídka motorů pro model Octavia Tour:
• 1,4 MPI/55 kW (75 k) – EU 4
• 1,6 MPI/75 kW (102 k) – EU 4/EU 2
• 1,8 20V Turbo/110 kW (150 k) – EU 4 (EU 2 pouze do konce roku 2009)
• 1,9 TDI/66 kW (90 k) – EU 3 pouze do konce roku 2009
• 1,9 TDI PD/74 kW (101 k) – EU 4

Podvozek vozu Octavia Tour je vpředu tvořen nezávislým zavěšením kol se vzpěrami McPherson, spodními trojúhelníkovými rameny a zkrutným stabilizátorem. Zadní kola jsou zavěšena na nápravě s vlečenými rameny se zkrutným stabilizátorem, což je prostorově velmi nenáročné řešení. I zde zajišťuje stabilní jízdní vlastnosti a minimální naklánění karoserie torzní stabilizátor.

Do standardní výbavy modelu Octavia Tour patří mimo jiné airbag řidiče, přitahovače předních bezpečnostních pásů, posilovač řízení, asymetricky dělená zadní sedadla (60:40) a výškově nastavitelné sedadlo řidiče. Na přání se dodávají airbag spolujezdce (v zemích EU standardně) a boční airbagy. Taktéž je možno objednat položky, jako ABS, MSR, ASR či ESP. Každý majitel může svůj vůz Octavia Tour individuálně vybavit xenonovými světlomety, klimatizací Climatronic nebo koly z lehké slitiny a přizpůsobit jej tak vlastním potřebám. Koncept karoserie modelu Octavia Tour splňuje všechny podstatné bezpečnostní standardy; tuhost skeletu a konstrukcí definované deformační zóny poskytují při čelním, zadním i bočním nárazu vynikající ochranu cestujícím.

Skoda Octavia Tour

Skoda Octavia Tour

Crash Test of Skoda Octavia (2002 model)

Octavia Tour

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení