Škodovky jsou recyklovatelné z 80% hmotnosti vozu

Skoda Octavia Recyklace
Recyklovatelnost je jednou z priorit společnosti Škoda Auto nejen při vývoji nových vozů, ale i při ekologickém zhodnocení autovraků.

Škoda Auto ve sledovaném období 2006 až 2008 splnila všechny požadavky legislativy v oblasti autovraků, a to včetně předepsané recyklační kvóty 80 % hmotnosti vozu. Sběr a zpracování autovraků vozů Škoda i ostatních značek koncernu Volkswagen v České republice zajišťuje automobilka ve spolupráci se společnosti Callparts.

Celoplošná sběrná a zpracovatelská síť Callparts umožňuje odevzdat autovraky vybraných značek
k ekologické likvidaci a zhodnocení. Callparts v České republice disponuje 21 autorizovanými partnery
a sběrnými místy. Informaci o nejbližším sběrném místě získají zákazníci na internetových stránkách Škoda Auto, u prodejců nových vozů nebo v rámci komunikačních kampaní ("Aby si příroda nemusela zvykat").

Po odevzdání vozů do sběrné sítě Callparts jsou autovraky ekologicky zpracovány a zhodnoceny. "Vozový park v České republice dosahuje stáří 13,7 roku. V současné době odevzdávají původní majitelé do sběrné sítě k recyklaci nejčastěji vozy Škoda modelové řady 105/120, Favorit a často už i Felicia. Pokud je vůz kompletní, je likvidace autovraku pro posledního majitele bezplatná," uvedl Marko Kosovič odpovědný za recyklaci a ekologii v servisní síti Škoda Auto.

Zajištění recyklovatelnosti vozu je v současné době také důležitým faktorem při vývoji a konstrukci nových modelů. Všechny aktuálně vyráběné modely značky Škoda (Fabia, Roomster, Octavia, Superb a Yeti) jsou certifikovány nezávislou akreditovanou britskou společností VCA a splňují ustanovení směrnice 2005/64/ES. Tato směrnice specifikuje požadavky na použité materiály, značení dílů
a dosažení příslušné recyklační kvóty.

Škoda Auto věnuje maximální pozornost ochraně životního prostředí ve všech fázích životního cyklu produktu (vývoj, výroba, fáze užití a následná ekologická likvidace), a přispívá tak k udržitelnému rozvoji společnosti.

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení