Výměna žárovky v popelníku

Octavia zarovka

K výměně žárovky jsem vytvořil přípravek který umožní pohodlnější vyjmutí a nasazení žárovky.

Stačí jen bužírku natlačít na žárovku a vyjmout z patice. Potom zasunout novou žárovku do bužírky, zasunout ji do patice a potlačením měděného drátu který plní roli pístu žárovku vytlačit z bužírky a je hotovo. Přípravek se pohodlně dá uschovat v krabičce s náhradníma žárovkama. (
Octavia zarovka

Octavia zarovka

nyní několik fotek z výměny žárovky v popelníku. Nejdříve vysuneme popelník z panelu, potom uchopíme za okraj rámeček řadící paky a tahem jej postupně uvolníme a vyjmeme, převlékneme a koženou manžetou přes řadičku. Je tam několik plastových západek. Následuje žárovka v plastovém obalu, drží ji 3 západky pozor ať je neulomíte, jde to blbě. Zmáčknutím západky uvolníme a vytáhneme konektro napájecích káblíkú.

Při podrobnější prohlídce žárovky zaregistrujeme, že se sládá ze dvou dílú,které pohromadě drží západka ve výřezu (je to vidět na fotkách) Stačí těleso upnout ve svěráku, tlačit na západku šroubovákem a táhnout za válcovou část se žárovkou a těleso rozebereme. Kombinačkama kývavým pohybem vyjmeme oba mosazné kontaktní plíšky a potom vytáhneme žárovku.

Pak jsou dvě možnosti buď jako uvedl kolega založíme LED s odporem anebo vezmeme běžnou bezpaticovou skleněnou žárovku. Na žárovce otočíme dolú oba kontaktní drátky, ty oškrábeme, namočíme do letova pasty a naletujeme měděné drátky. Ty provlékneme přes otvory a zahneme, potom kombinačkama zatlačíme oba plíšky, odstřihneme přebývající drátky (není potŕebné je letovat na plíšky) a zasadíme do konektoru. Zpětným postupem vše smontujeme. Ó jak jednoduché.

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Octavia zarovka

8.jpg

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Octavia zarovka

Autor: Franta 1

registruj_se_i_ty_jpg_26717.jpg

Obrázek uživatele Pytrs

Díky za návod na demontáž

Díky za návod na demontáž žárovky z panelu.Taky mi nesvítil popelník a marně jsem hledal,kde že tam ta žárovka je.Nakonec jsem jí vyndal.Zkoušel jsem pájení,ale nedrželo mi to.Tak jsem jí tam prostě nacpal bez dodatečných drátků a svítí to.

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení