Jak jsem si vybral Valentine One

Po dlouhém váhání zda si pořídit antiradar, nebo laserovou rušičku, jsem se přeci jen rozhodl neriskovat žádnou pokutu a zakoupit si pasivní antiradar. Volba jednoznačně padla na Antiradar Valentine One. Zakoupil jsem si verzi z roku 2011, která podle doporučení výrobců i nějakých recenzní, které jsem četl, dopadla vskutku dobře. Jedná se o pevně zabudovaný detektor. Montáž na octávku jsem řešil tak, že jsem si nechal antiradar namontovat přímo u prodejce.

Ušetřilo mi to čas a nervy s montáží. V interiéru mi po zabudování zůstala pouze malá signalizační jednotka, takže zařízení působí zcela nenápadně. Antiradar Valentine One používám zatím jeden měsíc. Za ten čas sem s ním ujel cca 1100 km (hlavně po Praze, pak na dálnicích a ostatních silnicích v České republice). Co mě velice příjemně překvapilo, oproti antiradaru, který jsem měl předtím je, že Valentie One má šipky, které ukazují, odkud vás měří, což je pro mě velice užitečná věcička.

Za dobu používání jsem potkal 2 stacionární radary (v tunelu), 2 bradavice a 1 laserovou pistoli. Je pravdou, že jsem policejní radary schválně vyhledával, abych detektor dostatečně otestoval. Detekce laseru byla na moje překvapení skvělá, antiradar reagoval spolehlivě. Jsem tedy rád, že jsem odstoupil od myšlenky koupi laserové rušičky a pořídil si pasivní antiradar. Co se týče detekce stacionárních radarů, tak tu mě detektor velice příjemně překvapil. Spolehlivě reagoval v obou případech opravdu s předstihem. Co se týče policejních radarů RAMER, antiradar na něj zareagoval až ve chvíli, kdy jsem projížděl kolem policejní Fabie. Tak se může snadno stát, že vás změří nejenom policejní Passat R36,vůči kterému se nedá antiradarem bránit, ale také obyčejná Fabie s bradavicí. Toto mě dost zklamalo. Nejsem jediný uživatel, kterému se tato nepříjemná věc stala, jak jsem se dočetl na jednom z diskusních fór. Prý stačí vypnout a zapnout přístroj a bude reagovat zase normálně. To pro mě ale není dostateční řešení. Co se týče falešných poplachů, mimo města detektor funguje spolehlivě, ale ve městě je na tom o dost hůř.

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení