Jak jsme litovali výletu do Vídně

S manželkou máme každý svoje auto. Je moderní doba a hlavně každý si tak trochu jedeme po svém – já jezdím do práce ráno pořád ve stejnou hodinu, ale moje žena má pracovní dobu dost flexibilní. Navíc nebydlíme ve městě, ale v jedné zapadlé vísce nedaleko Prahy, takže sem sotva kdy jezdí nějaký autobus. A tak jsme se rozhodli před dvěma lety pro dvě auta. Proč to říkám? Možná kdybychom měli jen to jedno, tak by se nestalo to, k čemu došlo před dvěma týdny.

Mám rád vánoční trhy a každoročně na ně jezdím do různých měst. Všude je totiž úplně jiná vánoční atmosféra. Letos jsme se se ženou dohodli, že vyrazíme do Vídně. Nebyl jsem tam roky a mám na ní skvělé vzpomínky. Vzali jsme moje auto, což nás nakonec stálo balík peněz.

Těsně za rakouskými hranicemi jsme měli nehodu. Neodhadl jsem moment předjíždění a ve chvíli, kdy jsem se objevil v protisměru, se vynořilo osobní auto. Stačil jsem ještě strhnout volant, ale přece jen došlo k menšímu „štrejchnutí“ s protijedoucím autem. Nikomu se nic nestalo, ale protijedoucí vůz vjel do strouhy stejně jako my. Škody na autech by nebyly tak závratné, kdybych si byla prodloužil povinné ručení online alespoň pár dní před cestou.

Částku, kterou jsme museli zaplatit, zklamání a šok raději ani nebudu zmiňovat. Snad jen rada pro ostatní, abyste nedopadli jako já - hlídejte si povinné ručení online a vždy si nejdřív dvakrát rozmyslete, jestli máte dobrý výhled a reálnou možnost předjíždět.

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení