Ochrana vozidla, leptání vin

vin10.jpg

O možnosti zabezpečení vyleptáním vin kódu na skla vašeho automobilu jsme vás již informovali v článku >>zde<<.
Sadu jsme vyzkoušeli a přinášíme vám návod jak na to.
Sadu si jednoduše objednáte odesláním příslušného formuláře na stránkách www.vinprotect.cz . Za pár dnů máte sadu doma a můžete začít.



1) Překontrolujte kompletnost paketu pro leptání VIN. Obsahuje 8 samolepících šablon se značkou VIN kódem plastovou lahvičku s leptací pastou, štěteček, daňový doklad a 2 výstražné nálepky.

2) POZOR, velmi důležité: vezměte všechny samolepící šablony, najděte na Vašem voze VIN (číslo karoserie), a porovnejte Váš VIN s kódem na šablonách.

Vinprotek01.jpg

3) Skla s vertikálním posuvem prosím vytáhněte do horní polohy. Všechny šablony se vždy lepí do spodní části skla tak, aby jejich spodní okraj lícoval s horním okrajem těsnící gumy nebo spodního okraje skla. Vyleptaný VIN nesmí bránit výhledu z vozu a nesmí překrývat homologační značku skla. Pokud mají Vaše skla černé okraje, umístěním šablony na tento černý podklad dosáhnete výraznějšího optického efektu.


4) Šablonu odlepujte z podkladové fólie opatrně, aby nedošlo k jejímu poškození. Nalepte ji velmi pomalu na určené místo. Po nalepení ji prsty přihlaďte ke sklu, aby dobře přilnula.

Vinprotek02.jpg

Poté otevřete lahvičku s leptací pastou, a štětečkem po vláknech pastu pomalu roztírejte po šabloně. Pokud omylem přejedete štětečkem mimo šablonu na sklo, ihned pastu otřete. Po rovnoměrném nanesení pasty na šablonu vyčkejte cca 4-5 minut.

Vinprotek05.jpg

Vinprotek06.jpg

5) Po uplynutí určené doby houbičkou setřete leptací pastu ze šablon. Poté houbičku namočte do vody a nalepené šablony na skle důkladně očistěte od leptací pasty. Textilem pak šablonu osušte. Pohledem na písmena se přesvědčíte, že jsou všude stejnoměrně vyleptaná. Poté šablonu pomalu odlepte ze skla.

Vinprotek07.jpg

6) Nakonec si důkladně umyjte ruce, abyste mohli provést nalepení výstražných nálepek, a to podlepením pod VIN na boční skla vozu, jednu na levou stranu, a druhou na pravou stranu vozu.

Vinprotek08.jpg

Vinprotek09.jpg

Upozornění

Leptací pasta je chemikálie určená pouze pro leptání VIN na skla vozu, se záměrně sníženou dobou použitelnosti - z bezpečnostních důvodů. Proto označení vozu proveďte co možná nejdříve, zpravidla do 15 dnů od doručení. Leptací pastu v žádném případě nejezte, nepijte, nevdechujte. Chraňte před dětmi.

Stránky výrobce: www.vinprotect.cz

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení