Škoda Auto předala vládě ekologické vozy

SuperB.jpg

ŠKODA AUTO PŘEDALA VLÁDĚ ČESKÉ REPUBLIKY EKOLOGICKÉ VOZY SUPERB GREENLINE

Ekologické vozy Škoda Superb GreenLine pro účely předsednictví České republiky Evropské unii dnes předali zástupci společnosti Škoda Auto Radek Špicar, ředitel vnějších vztahů, a Jan Hurt, vedoucí prodeje pro střední Evropu. Na půdě Úřadu vlády ČR tak symbolicky 2 z 27 vozů Škoda Superb GreenLine převzali místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexander Vondra a místopředseda vlády a ministr životního prostředí Martin Bursík.

Vozy budou sloužit pro přepravu ministrů a delegací členských zemí během pracovních jednání na území České republiky. První akcí, pro kterou budou ekologické vozy Škoda využity, je zajištění summitu EU-US. Ten se uskuteční 4. a 5. dubna v Praze za účasti nového prezidenta USA Baracka Obamy, pro kterého to bude první oficiální návštěva Evropy. Budou pak také sloužit například při setkání evropských ministrů životního prostředí ke konci českého předsednictví.

„Jsme rádi, že ekologické vozy Superb GreenLine budou využity i při návštěvě prezidenta USA Baracka Obamy, který je známý svým ekologickým přístupem,“ uvedl Radek Špicar, ředitel vnějších vztahů společnosti Škoda Auto a dodal: „Politická podpora vozů šetrných k životnímu prostředí je pro jejich větší rozšíření velmi důležitá. Jsme proto rádi, že ministři životního prostředí EU půjdou příkladem a jejich přeprava bude zajišťována ekologickými automobily.“

Označení GreenLine nesou již tři z pěti modelových řad značky Škoda – Fabia, Octavia a Superb. Šetrnosti vůči životnímu prostředí bylo dosaženo aerodynamickými úpravami podvozku, prodloužením převodů jednotlivých převodcových stupňů a nahrazením rezervy sadou pro opravu pneumatik. Tím získal vůz nižší hmotnost a menší součinitel odporu vzduchu. Ke snížení spotřeby a tedy i nižší produkci CO2 dopomohly také speciální pneumatiky se sníženým valivým odporem. Opatření vedla u modelu Superb k snížení produkce CO2 na hodnotu 136 g/km.

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení