Škoda Octavia Scout facelift (2009 - )

Skoda-Octavia-Scout-001.jpg
Škoda Octavia Scout facelift

STŘÍDÁNÍ NA VRCHOLU NABÍDKY

Designová linie Scout si v nabídce modelů Škoda vybudovala pevné místo. Exkluzivní prvky v interiéru a exteriéru signalizují její výjimečné postavení v rámci jednotlivých modelových řad. Robustní
a sebevědomá Octavia Scout navíc ztvárňuje kompetence značky Škoda v oblasti pohonu 4×4. Hodí se jak pro každodenní nasazení v náročných podmínkách tak i pro využití ve volném čase. Doposud se Octavia Scout stala volbou pro více než 22.000 řidičů. Nejvíce zákazníků si logicky našla v alpských zemích.

Omlazená silueta karoserie kombi získala tvář společnou pro celou modelovou řadu Octavia. Přepracovanou masku chladiče s 19 vertikálními lamelami ohraničuje chromovaný rámeček v novém provedení. Na něho navazují větší a dominantnější světlomety, které mohou být nově na přání vybaveny xenonovými moduly s natáčením. V masivním předním nárazníku mohou být navíc mlhové světlomety s Corner funkcí. S výraznými ochrannými plastovými prvky karoserie skvěle ladí nová vnější metalická barva Rosso Brunello.

Průchodnost terénem, dynamika i komfort modelu Octavia Scout zůstaly zachovány. Světlá výška
179 mm a paket pro špatné cesty podstatně zvyšují schopnosti vozu mimo zpevněné cesty. Pohon všech kol je řešen systémem se čtvrtou generací spojky Haldex, který dokáže přenést až 85 % točivého momentu na jedno kolo. Variabilní rozdělování točivého momentu mezi nápravy zajišťuje vozu výborné trakční schopnosti, které umožňují bezpečný rozjezd i na cestách se zhoršenými adhezními podmínkami. Na přání je možné vůz vybavit asistentem rozjezdu do kopce. O dostatek výkonu se starají dva spolehlivé, výkonné motory ve spojení se šestistupňovou mechanickou převodovkou: benzinový motor 1,8 TSI/118 kW (EU 5) a naftový motor 2,0 TDI PD DPF/103 kW
(EU 4).

V interiéru vozu naleznou cestující vysokou úroveň komfortu, kvalitní materiály a důkladné zpracování. Čalounění je z odolného, na dotyk příjemného materiálu. Spolujezdec ocení praktické madlo, jež se stalo charakteristickým a současně výlučným prvkem právě tohoto modelu. Dvouzónová klimatizace Climatronic je nově vybavena senzorem kvality vzduchu, který vyhodnocuje jeho kvalitu. V případě potřeby automaticky přepne na vnitřní cirkulaci.

I s novým zevnějškem si zachovává Octavia Scout zákazníky i odbornou veřejností prověřené vlastnosti. Spolehlivé kombi s pohonem všech kol je a zůstane atraktivní a výkonnou variantou vozů nižší střední třídy. S maximálním objemem zavazadlového prostoru 1655 litrů uspokojí i nejnáročnější uživatele.

Skoda-Octavia-Scout-002.jpg

Skoda-Octavia-Scout-003.jpg

Skoda-Octavia-Scout-004.jpg

Skoda-Octavia-Scout-005.jpg

Skoda-Octavia-Scout-006.jpg

Skoda-Octavia-Scout-007.jpg

Skoda-Octavia-Scout-008.jpg

Skoda-Octavia-Scout-009.jpg

Skoda-Octavia-Scout-010.jpg

Skoda-Octavia-Scout-011.jpg

Skoda-Octavia-Scout-012.jpg

Skoda-Octavia-Scout-013.jpg

Škoda Octavia Scout facelift

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení