Škoda zahájila výrobu nového motoru 1,2 litru

motorjednadvojka.jpg
ŠKODA AUTO ZAHÁJILA VÝROBU NOVÉHO NÍZKOOBJEMOVÉHO PŘEPLŇOVANÉHO MOTORU

Zcela nový agregát začala vyrábět společnost Škoda Auto v závodu v Mladé Boleslavi. Motor se bude montovat do vozů koncernových značek Škoda, Audi, Volkswagen a Seat.

Jde o čtyřválcový motor o objemu 1,2 litru s výkonem 77 kW přeplňovaný turbodmychadlem a s přímým vstřikováním. Vozy s tímto agregátem ponesou označení TSI. Při vývoji hrálo důležitou roli snížení emisí CO2 a spotřeby pohonných hmot.

„Zcela nově vyvinutý motor rodiny TSI poskytne jedinečnou možnost spojit ohleduplnost k životnímu prostředí s harmonickým jízdním výkonem. Se znatelně nižšími hodnotami CO2 je nutno nový motor chápat jako příspěvek k výraznému snížení emisního průměru našich vozů,“ uvedl Reinhard Jung, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Tento Motor je tak důležitý příspěvek pro další zlepšení vztahu k životnímu prostředí všech koncernových značek VW. Díky tomuto projektu bude navíc rozšířena celková kapacita závodu výroby motorů společnosti Škoda Auto. „Jsem moc rád, že prvotní nasazení bude uskutečněno ve Škoda Auto, a že se mohu opět účastnit při realizaci tohoto projektu," řekl vedoucí projektu závodu výroby motorů Joachim Rossmanit.

V roce 2008 vyrobil závod na výrobu agregátů v Mladé Boleslavi 270.875 tříválcových atmosférických motorů 1.2 HTP a 538.069 převodovek MQ 200. Nový motor bude v Mladé Boleslavi nejen montován, ale bude zde i odléván blok motoru a obráběny některé důležité díly.

„Pro firmu půjde o jeden z nejdůležitějších motorů a jsme proto velmi rádi, že se nám podařilo jeho výrobu alokovat do našeho závodu,“ uvedl Milan Staněk, vedoucí výroby agregátů společnosti Škoda Auto. Výroba agregátů Škoda Auto nedávno získala také výrobu nových převodovek MQ 100.

motorjednadvojka.jpg

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení