Čištění interiéru

Když jsem koupil moji octavii, interiér, zejména světlý béžový strop byl značně znečištěn. Koupil jsem proto suchou pěnu na čištění látkového interiéru a nepomohlo to. Když jsem pak leštil zevnitř čelní sklo, nechtěně jsem postříkal jeden flek na stropě obyčejnou okenou, otřel jsem to hadříkem a flek zmizel :-D. Nevím co to udělá na černé látce, ale na světlé můžu zaručit, že okena vyčistí všecko, dokonče i zažranou špínu a nedělá fleky. Stačí jen koupit čistič na skla v rozprašovači, mírně stříknout na flek a krouživým pohybem na zažranější flaky chvilku šmrdlat a flek tam nebude. Smrad čističe oken za moment také zmizí a je vyřešeno. Funguje to i na koberečky, ale na ty používám cockpit na palubku. Ten to vyčistí taky a navíc voní, ale nesmí být s leskem, to pak dělá mastné fleky. Takhle to vyjde levnějc a je to nejmíň 10x účinější.

Obrázek uživatele TommyK

Čištění

Ahoj, já na to tepování a úklid auta volám vždy firmu, tedy konkrétně Cistimezavas, kde dělají tyto služby: https://www.cistimezavas.cz/tepovani-interieru-auta/ - myslím, že i hloubkové čištění sedaček je čas od času potřeba. Firmu můžu určitě za sebe doporučit, zahrnuje to služby typu: luxování, očištění plastových částí i čištění všech „měkkých částí“ za pomoci speciálních a šetrných saponátů a čistících prostředků.

Obrázek uživatele Sodan

clin na okna rámy a jiné ;-)

Nejdřív mi to přišlo jako kravina, ale pak jsem se rozhod, že to prubnu na ty úděsný fleky na stropě po původním majiteli...Okenu tu fakt nemám, tak jsem vzal clin na okna. Páni, opravdu jsem tomu nechtěl věřit!! Fleky od čokolády, krve a bůh ví čeho ještě naprosto bez drbání za pár minutek pryč!!!

Navíc to bohužel má jeden vedlejší efekt...fleky zmizely, stropnice v místě fleků prokoukla natolik, že budu muset vydrbat všechny ostatní části stropnice...na ty nevyčištěný místa se nedá koukat...

Proto doporučuji všem, sundat 6 šroubů (stínítka a madla) a stropnici "stáhnout". Venku se to bude dělat líp a nebude vás bolet za krkem ;-)

Je to k neuvěření, ale funguje to a stojí to za to!!

Už vím, co znamená to "a jiné" na clinu :D

Obrázek uživatele Zabiak

Super, tohle zkusím. Strop

Super, tohle zkusím. Strop mám docela dost špinavý.

Octavia Combi 1,9TDi.

Obrázek uživatele SamuelW

funguje to zaručeně. Taky

funguje to zaručeně. Taky jsemho měl dost zasviněnej :-D

Obrázek uživatele Anonym

měl jsem půjčený stroj na

měl jsem půjčený stroj na čištění koberců a sedačky v obýváku. Vypadá to jako vysavač, který čistí za mokra s nějakým přípravkem. Zkusil jsem vyčistit i vnitřek auta, sedačky, čalounění ve dveřích, strop a výsledek je perfektní. Je pravda, že něco jsem musel vzít dvakrát, nebo si pomoci houbičkou. Nejlepší čištění je při min.27 stupních, aby to dobře schlo. Souhlasím, že suchá pěna toho moc nevyčistí, max vezme prach.

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení