Jaké zimní pneu na Octavii

Škoda Octavia
See video

Zkusil jsem dát dohromady seznam zimních pneumatik, které jsou vhodné pro naše Octavie - vycházel jsem z toho, že většina z nás, včetně mě, má na autě pneumatiky v rozměru 195/65 R15 - co jsem koukal tak je na Octavii i spoustu dalších rozměrů pneumatik, ale i pro ty se většinou vyrábějí stejné modely pneumatik - tam doporučuji Micheliny viz. níže. Štěstí mají ti, kteří mají třeba 205/55 R16, protože ty byly testovány v minulé zimní sezóně hned 4x - těch nás ale asi moc nebude.

Náš rozměr 195/65 R15 byl ADACem naposledy testován v předloňské sezóně, ale v zimních pneumatikách se modely zas tak dramaticky nemění, tudíž budu vycházet z toho. 

1. Continental ContiWinterContact TS830


Pneumatika, která v testu vyhrála - momentálně ji lze sehnat do 1500 Kč za kus a to si myslím, že je hodně dobrý kup - má velmi vyrovnané jízdní vlastnosti, na sněhu drží velmi dobře a navíc je i úsporná co se týče paliva a opotřebení.

2. Semperit Speed-Grip 2

Pokud nechcete z nějakého důvodu Continentaly, Semperit nabízí o něco levnější řešení s celkem srovnatelnými jízdními vlastnostmi - oproti Continentalu je lepší ve spotřebě a hlučnosti.

3. Dunlop SP Winter Sport 4D

Pneumatika cenově srovnatelná s Continentaly, někdo má Dunlopy jako srdeční záležitost - v testu se sice umístili na 4. místě za Semperity ale to zejména kvůli tomu, že nejsou zrovna úsporné a celkem hlučné. Na obranu musím říct, že jízdní vlastnosti jsou z vlastní zkušenosti skvělé - minulou zimu jsem s nimi jel několikrát na hory. 

4. Michelin Alpin A4


Tohle je tip spíše pro ty, kteří mají na Octavii jiný rozměr pneumatik - pokud shrnu všechny loňské testy různých organizací (ADAC, Autozeitung, AutoMotoSport, Autobild, ACE, ...), Alpin A4 se v nich umisťovala vždy na předních pozicích a je srovnatelný jak s Dunlopy, tak Continentaly - ty však tak stabilní pozice neobsazovali.


 

 

Obrázek uživatele Lenka.N

Zimní pneumatiky

Zdravím, děkuji za článek. Co se týče zimních pneumatik, dost jich mají tady: http://www.pneu-kvalitne.cz/pneumatiky/zimni-pneu/195/65/R15. Zajímalo by mě, zda máte s těmi stránkami zkušenosti? Děkuji moc!

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení