Jak vyčistit přední světla facelift

svetlo skoda octavia

Návod:
Rozříznout přesně v té hraně kde přechází plast světla na plast klobouku, řezal jsem to ostrou pilkou na železo, jde to pěkně jsou to rovný řezy jde to bez problémů, jedno světlo s dávkou trpělivosti cca 30 min, myslím že z hlediska praktickýho je toto nejlepší řešení, než rozpějkat parabolu v troubě, či rozdělávat pákou plexi od klobouku.

První možnost je blbá v tom že než se vám povede lepidlo rozpéct, dřív s e roztečou plasty okolo, plus se značně poškodí lem, pákou to jde, ale zase je to o tom že lem bude v háji plus je možnost prasknutí plastu.

Lepidlo je kvalitní a šolichat to nějakou horkovzdušnou pistolí je nemožný, prostě to drží, proto rozříznout, krásně všechno rozdělat, vyčistit, plexi vyleštit např. pastou DISPLEX.
Přední strana skla má anti-UV ochranou vrstu. Z venku leštit pouze pastou bez brusiva.

Kdo koukne na net najde i jiný přípravky, jde to i trošku tempem, ale výsledek není přesně to ono, po vyčištění a zadělání všeho dovnitř, natupo sklo přilepit k řezu průhledným silikonem, nechat den vydejchat, skontrolovat těsnost spoje (nemusíte se bát že by to povolilo, drží to fest) hodit na auto a voala..

Světlo je jako nový, a s trochou šikovnosti po otevření motoru nikdo nic nepozná.

Další výhoda je že kdykolik kdy se ti zachce vezmeš ostrej nuž, silikon projedeš a můžeš dělat GO světel třeba každej rok.

Jak je světlo lepený origo je na krásném obrázku který jsem stvořil, měřítko neberte v potaz, je to bajle oko, doporučuji obříznout čistě plexi ten vnitřní rámeček paraboli je přilepen na stejném místě, ale po oddělání plexi se mi ho povedlo s toho lepidla dostat celkem v klidu takže jsem ho uřezávat nemusel, ale taky by to šlo, jen je to škoda.

svetlo skoda octavia

Takže za sebe říkám ANO JDE TO, ROZDĚLAT ČIROU OPTIKU. Vyzkoušeno na dvou párech optiky.až už nechci slyšet že to nejde:-))

Autor: tommys

svetlo skoda octavia

Obrázek uživatele Lionel

moc dobry navod ale skal se

moc dobry navod ale skal se nedaji uz sehnat :-( vubec

Obrázek uživatele MM

Neskusal si niekde zohnat

Neskusal si niekde zohnat nove plasty svetiel??

Obrázek uživatele Martinez

Ahojte, už to je dosť dlhá

Ahojte, už to je dosť dlhá doba od posledného komentára, ale pokiaľ by niekto zháňal tie krycie číre plasty na predné svetlomety, nájdete ich napr tu: http://tuning.autodoplnky.cz/nahradni-dily-skoda/dily-karoserie/smid-3905/

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení