Montáž RS koncovky

1.jpg

Takto to vlastně začalo. Můj názor je, že každé pořádné auto musí mít taky pořádný výfuk. Na některých Octaviích se objevují různé dvojité kulaté koncovky, ale ty jsou navařeny tak, že jsou až pod nárazníkem. Vypadá to pak podle mně moc nevzhledné a umělé. Řešení je jen jedno, okopírovat nejvýkonnější model RS.

2.jpg

zadní část bez výztuhy nárazníku Na modelech do roku výroby 08/2000 není v zadní části karoserie připraven výřez pro potubí výfuku. Je tedy nutné v zadním čele takto otvor zhotovit. Odmontoval jsem stávající nárazník i s plechovou výztuhou nárazníku. Fixem jsem namaloval tvar otvoru podle šablony obkreslené z faceliftové karoserie.Pomocí přímočaré pily s plátkem na kov jsem příčku krásně vyřezal. Jedná se jen o plech o síle asi 1 mm . V žádném případě nelze plech řezat úhlovou bruskou, nebo stříhat!! Jinak by se ochranný nástřik (plastizol) odchlípl od plechu a případně by se mohl spálit!! Ale zato při použití přímočarky je řez perfektně čistý. Pak stačí jen místo vyspravit barvou a je hotovo.

3.jpg

zde bude otvor...Neměl jsem k dispozici originální RS zadní nárazník. Přes inzerát jsem tedy koupil nárazník z faceliftové Octavie r.v. 2001. Přes kamarády z jsem získal šablonu přesného tvaru výřezu v nárazníku z RSky.

4.jpg

nárazník na autě...Tady je hotový nárazník s výřezem už zkušebně nasazen na autě.

5.jpg

uřezané trubky... Teď přišel na řadu radikální řez! Uříznout "kolínka" a prodloužit výfukové potrubí tak, aby koncovka přesahovala o 2,5 cm za nárazník.

6.jpg

výroba nového potrubí... To nejdůležitější, odbočit a prodloužit potrubí tak, aby mohla být navařena koncovka výfuku. Na toto prodloužení potrubí byli použity trubky o prům. 45 mm z již použitých výfuků z vrakoviště. Chromovanou koncovku jsem raději proti poškrábání přelepil papírovou páskou .

7.jpg

navařená koncovka RS Podařilo se... Celé to úsilí stálo zato! Už jen přetřít trubky na stříbrno.

8.jpg

hotový zadní nárazník i s koncovkou RS Ještě zbývá dát nárazník znovu přelakovat a proměna v eresku bude dokonalá.

Autor:
http://www.volny.cz/skywolker2005/

Obrázek uživatele Bosman

Šlo by sem přidat šablonu na

Šlo by sem přidat šablonu na výřez díry pro rs koncovku. A popsat jak ji umístit prosím.

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení