Osvětlení kufru O1 combi - nechce zhasnout?

kufr_jpg_10348.JPG
Nechce vám zhasnout osvětlení v kufru? Tak tu je jedna z rad jak to opravit! Náročnost: Lehké Čas: 0,30h Postup: Demontujete tapec pátých dveří (jen nacvakávací) žádné šroubky a jiná havěť (POZOR je to zase jen plast ať si něco nepolámete).
kufr_jpg_10348.JPG
Demontujte zámek,jsou tam jen tři šrouby na hvězdičku. kufr_2_jpg_17784.JPG kufr_3_jpg_18334.JPG
Demontujte táhlo centrálního zamykání,stačí na to střední plochy šroubovák, POZOR při zpětné demontáži nezapomeňte táhlo zpět nacvaknout! jinak potom neotevřete dveře a budete nuceni lézt přes sedačky,otevřít si zevnitř a zase rozdělat tapec. kufr_4_jpg_13409.JPG
Odpojte el.kabeláž na osvětlení kufru. kufr_5_jpg_20535.JPG
Takto vypadá demontovaný zámek. kufr_6_jpg_45309.JPG
Na demontáž odpojovače stačí odšroubovat křížoví šroubek (malý). kufr_7_jpg_13587.JPG
Takto vypadá odpojovač.
kufr_8_jpg_96942.JPG kufr_9_jpg_18469.JPG
Demontujte krytku odpojovače,plochým šroubovákem odcvaknete (2 ks) plechové matičky (zadrhovací). kufr_10_jpg_82116.JPG
Demontujete páčku,která tlačí na spínač odpojovače (pozor ať neztratíte pérko). kufr_11_jpg_12794.JPG
Na packu,která na páčce se dotéká spínače nalepíte pár vrstev nejlépe el. izolačky a potom vše namontujete zpět. kufr_12_jpg_15700.JPG
Přeji úspěšnou opravu. Mě se to podařílo a pokud vám toto nepomůže,tak bude problém jinde. PS: ještě rada,pokud si chcete vyzkoušet ještě před zpětnou instalací zámku do dveří,jestli vám to funguje, tak odpojovač normálně namontujte zpět do zámku a připojte k el.kabeláži co jste na začátku odpojily. teď by to mělo svítit pokud tam máte ve svítilnách sulfitky. Vemte šroubovák a projeďte jeho plochou skrz zámek (simulováni zamknutí dveří),myslím že bude stačit jen jednou když to cvakne a mělo by to zhasnout. Zpět odemknout stačí tou páčkou na zámku.

Autor:

Obrázek uživatele ***

Někdy stačí jen přeštoubit

Někdy stačí jen přeštoubit bílý koubek (viz. 5. obrázek) o 1-2 závity a nemusí se nic demontovat a oblepovat.Doporučuji napřed vyzkoušet tento postum, můžete si tak ušetřit čas a nervy :o)) Jinak bych asi nedoporučoval šťourat na mikrospínač šroubovákem, pokud ho nechcete měnit za nový... Funkčnost se dá zjistit pouhým stlačením páčky rukou.

Obrázek uživatele ***

Někdy stačí jen přeštoubit

Někdy stačí jen přeštoubit bílý koubek (viz. 5. obrázek¨) o 1-2 závity a nemusí se nic demontovat a oblepovat. J´Doporučuji napřed vyzkoušet tento postum, můžete si tak ušetřit čas a nervy :o)) Jinak bych asi nedoporučoval šťourat na mikrospínač šroubovákem, pokud ho nechcete měnit za nový... Funkčnost se dá zjistit pouhým stlačením páčky rukou.

Obrázek uživatele armmen

tak bohuzel jsem mel natolik

tak bohuzel jsem mel natolik tu packu uz pouzitou ze to nefunguje, nevíte nekdo, zda-li se dá sehnat ten spinac nebo jestli musim poridit celej zamek???

Obrázek uživatele Vagi

Mám stejný problém.

Mám stejný problém. Opotřebovaná pacička. Otázka stejná, dá se sehnat jen ten spínač samotný, nebo se to musí koupit jen celé se zámkem a to za odpovídající cenu? Koukal jsem např.na autokelly a tam jsem tento spínač na 5.dveře (kombi) nenašel.

Obrázek uživatele aaakecal

někdy je to jinak

Taky jsem byl nucenej tuto opravu provést, chtěl jsem to udělat stejně, ale pak jsem si všiml, že je problém trošku jinde. Pokud se ta plastová páčka dostane do své krajní polohy, tak to fungovalo i bez dolepování pásky. Tak jsem hledal dál a našel jsem blbě seřízené táhlo od kličky, které bylo trochu předpružené a tím nedovolilo té páčce se vrátit do své původní polohy. Po nastavení správné délky tohoto táhla vše funguje bez problémů a nic nebylo potřeba dolepovat. Jenom kufr se otevře až na hlubší stisk kliky, ale je to vpodstatě výhoda, že to není tak citlivé a neotevře se to hned na dotyk...
Dolepením "něčeho" na tu plastovou páčku docílím jenom posunutí bodu spínání tak, že i při nedolehnutí páčky do výchozí polohy se spínač sepne.
Tím nechci říct, že to na každém autě musí být stejně, ale pokud je spínač ok, doporučuji nejdříve tuto kontrolu a až pak nějaké dolepování.

Obrázek uživatele vichoza

zkusil jsem postupy všechny

zkusil jsem postupy všechny zde uvedené, nakonec jsem zjistil, že páčka je "unavená" a pruží, jak narazí na mikrospínač ohne se :-) jdu shánět páčku, nebo celý odpojovač :-(

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení