Prasklá pružina pod sedačkou řidiče

Octavia_pruzina_01.jpg
Prasklá pružina pod sedačkou řidiče

Už se Vám to možná stalo (a pokud ne tak stane), sedíte za volantem a najednou rup. A pod sedačkou řidiče se objeví záhadná ulomená pružina. Zkoumáte co se stalo, ale vše funguje. K čemu tato pružina tedy slouží?

Pružina Vám trošičku „pomáhá“ při zvedání sedačky horizontálně. Tolik se tedy nenadřete. Bohužel je upevněna nedostatečně, takže se často ulomí. Naštěstí na funkci nemá moc velký vliv (ani na funkci rostlináře), vše funguje dobře i bez ní takže netřeba se tím trápit.

Octavia_pruzina_02.jpg

Už vám praskla pružina? Pište do diskuze pod článkem.

Autor fotek: sejvi

Obrázek uživatele norman

taky jsem jí měl vyháklou,

taky jsem jí měl vyháklou, nešlo šoupat sedačkou dozadu a do předu, myslel jsem, že to je tím, nakonec se ukázalo že to byl el.svazek pro výhřev a airbag, nakonec jsem tu pružinku hodil do poličky jelikož na funkci sedačky nemá žádný vliv ...

Obrázek uživatele khostomsky

jojo, uz pred par lety

jojo, uz pred par lety praskla...

Obrázek uživatele petrzkopecku

tak už tam taky leží

tak už tam taky leží

Obrázek uživatele Angel@Devil

Ahoj, tak i já se přidávám do

Ahoj,

tak i já se přidávám do "klubu". Našel jsme ji pod řidičem hned asi 3. den po koupi. Neřešil sjem to, pač vše OK, pak asi po 14 dnech se objevila i u spolujezdce..to už mi bylo divný, tak jsem to hledal a nenašel. Teď je to tak 2 měsíce, co se to tam válí. Tak to můžu konečně bez obav vyndat. To jsou pakárny na těch Ochcáfkách:D

Velké díky za tento článek.

J.

Obrázek uživatele Pytrs

Tuto pružinu jsem našel taky

Tuto pružinu jsem našel taky pod sedačkou.Je to tak dva roky,zrovna,když jsem měl Oktávku týden.Pak jsem zjitil teprve,že je ze sedačky.Můj automechanik se s tím ještě do té doby taky nesetkal.Vyndal sedačku a zjistil,že je tam utržený čep,který drží pružinu.Navařil tam šroub.Byla to prý děsná pakárna,ale taky jsem nakonec zjistil,že je tam k ničemu,jen trochu pomáhá zvedací páce.Takže pokud někomu upadne,neděste se a nemá cenu jí tam dávat.

Obrázek uživatele josko158

Možno neslúži na nič ale

Možno neslúži na nič ale možno áno lebo mne sa tiež odlomila a prišiel som na to že sedadlo pri spúšťaní keď na ňom sedím doslova spadne úplne dole a je to dosť nepríjemné ale hneď ked sa otelplí ju navarím s5 :-)

Obrázek uživatele Rik

Takže v tom nie som sám, tiež

Takže v tom nie som sám, tiež som tú pružinu už vylovil spod sedačky a vďaka tomuto príspevku ma už netrápi na čo asi je, keď všetko funguje :)

Obrázek uživatele Sokol

Jo tak přesně jako vy,taky

Jo tak přesně jako vy,taky jsem študoval k čemu a odkud mi vypadla,našel jsme jí tam minulý týden.Tak konečně vyřešeno a mohu jí už konečně vyndat z auta do garáže.Evidentně nemoc :-))

Obrázek uživatele Anonym

taky me pri navratu z

taky me pri navratu z dovolene vybehla pruzina vyresil jsem to vyndanim sedacky z auta rozebranim nosnych dilu sedacky a po privareni novyho uchytu jsem ji dal zpet trvalo me to asi pul hodinky nic slozityho mejte se a snazte se

Obrázek uživatele Laco

Pred nedávnom sme sa vracali

Pred nedávnom sme sa vracali z dovolenky , keď sa mi pri brzdení , pri príjazde na jednu frekventovanú križovatku pod brzdovým pedálom objavila dosť veľká pružina . Viete si predstaviť čo sa mi prehnalo hlavou kým som si overil , že brzdy sú v poriadku.... Prehliadka interiéru na najbližšom parkovisku nič nevykázala. Až doma som zistil , že ide o pomocnú pružinu zo sedačky. Po krátkom čase sa táto závada objavila aj na strane spolujazdca.

Ten pocit pred tou križovatkou neprajem zažiť nikomu.

Obrázek uživatele Master

Mě praskla pod sedačkou

Mě praskla pod sedačkou spolujezdce :-D konečně vím co to je :-)

Obrázek uživatele Anonym

konečně vím k čemu pružina

konečně vím k čemu pružina byla. už asi rok se válela pod sedačkou. díky

Obrázek uživatele stopař

No tak to je mazec ! Před

No tak to je mazec ! Před časem když sem si koupil svoji 1,9 TDI 81 kw tak doma při prvním čančání sem tuhle pružinu našel pod koberečkem u šoféra,pánové by jste nevěřili jak sem byl zděšenej co je kde rozbytý a nefunkční,no do dneška bych na to nepřišel.Pánové velký dík.

Obrázek uživatele Anonym

Tak kdy mi praskla nevim, ale

Tak kdy mi praskla nevim, ale před půl rokem jsem důkladněji vysával pod sedačkou a koukala tam na mě ta potvora pružící i s tím litinovim ulomenym kouskem. Neřešil jsem to a pružinu uschoval pro případ, že by bylo potřeba ji někdy namontovat zpět. Pak jsem dělal po měsíci opravu vyhřívání sedačky a vykoumal na co tam vlastně byla :-) Přesně na to co tu píšeš. Vše OK a když chci přizvednout sedačku tak mi nepříde, že by to šlo hůř. Možná to je tim, že mám jenom 74 kilo :-D

Obrázek uživatele Zdeny 1.8 Turbo

Jednou takhle jedu po

Jednou takhle jedu po kostkách s mojí paní a najednou rána, zastavil jsem protože jsem se příšerně lekl, kouknu pod sedačku řidiče odkud se rána ozvala a tam leží tahle pružina, naštěstí jsem přišel na to že je k tomu účelu, tudíž témněř nepotřebná :-).

Obrázek uživatele JohnyDC

Hmmm, tak už jsem doma,

Hmmm, tak už jsem doma, nemohl jsem přijít nato kam patří, už dávno je ve šrotu...i ten ulomený plastík jsem našel......kdepak asi udělali soudruzi chybu.... :-)

Obrázek uživatele Miro

jj, no tak už došlo i na mě. Nějaká mi tam leží a nevěděl jsem ,

jj, no tak už došlo i na mě. Nějaká mi tam leží a nevěděl jsem, kde se tam vzala.

Obrázek uživatele Dice

jo jo včera koukám pod sebe a

jo jo včera koukám pod sebe a taky jsem ji tam viděl. nechápal jsem co tam dělá ale díky za článek aspoň si nebudu muset lámat hlavu kam sní děkuji.

Obrázek uživatele libodi

I mě....

Zdravím....i mě už vypadla na místě spolujezdce,do ted ji mám schovanou doma jelikož jsem nevěděl odkud je a kam ji případně dát,nyní už to řešit nebudu....jak píšete vy tak i já sedačka funguje bez potíží

Obrázek uživatele Anonym

Jasně že praskla a i u

Jasně že praskla a i u spolujezdce. Taky jsem řešil kam patří. Tak teď už to vím. Díky.

Obrázek uživatele Zabiak

Patří do koše :-)

Patří do koše :-)

Octavia Combi 1,9TDi.

Obrázek uživatele Attila

Predvcerou mi to

Predvcerou mi to prasklo:D
Nevedel som, ze k comu to je!Diky za HELP:)))))))

Obrázek uživatele Petr G.

Mě zatím neprasklo nic, jedna

Mě zatím neprasklo nic, jedna sedačka je elektrická s pamětí a druhá je taky v pohodě :-)

Obrázek uživatele Octavinek

už je venku...

jjjj jednou takhle koukám co se to válí na koberci před sedačkou spolujezdce a ona to tahle pružina...potvora!

Obrázek uživatele lefajs

No u spolujezdce jsem jí taky

No u spolujezdce jsem jí taky našel - s tím ulomeným camprdlíkem, tak sem chvíli na mý sedačce zkoumal ggde jako je a kam patří no a pak sem ji v tichosti šoupnul v garáži do police. Takový péro se může hodit ne??

Obrázek uživatele DavidSK

Už som sa s tým neraz stretol

Už som sa s tým neraz stretol a vysvetľujem to tak, že tá pružina je niečo podobne ako u človeka slepák .-)

Obrázek uživatele janek250

Nepraskla

Me nepraskla, jen vypadla. Cistili jsme interier a verglovali sedackou nahoru dolu a vypadla drzaku. Nasadit ji z5 byla maturita (bez demontaze sedacky) ale povedlo se :)

Obrázek uživatele Bohosek

jj, už mi praskla, ale na

jj, už mi praskla, ale na funkci fakt nemá vliv, takže to zatím neřeším. Hlavně i proto, že není čas :-/

Obrázek uživatele killer

Pod sedačkou u spolejezdce

Pod sedačkou u spolejezdce leží už půl roku. Po přečtení článku jsem zkoušle i řidičovu sedačku a samosřejmně taky vyskočená, ale ne na zemi. O víkendu jdu laborovat kam patří i když tam nemusí byt. VW Bora :-)

Čtěte také:

Stojan na pneumatiky, regály na pneumatiky, regálové systémy

Přihlášení